ÇOCUK ÜROLOJİ EKİBİ ROBOTİK CERRAHİ'YE DEVAM EDİYOR.
haber_logo

" Çocuk Üroloji ekibi Robotik Cerrahi'ye devam ediyor"

Ülkemizde ilk defa 2014 yılında hastanemiz Üroloji ve Çocuk Ürolojisi Uzmanı Doç. Dr. Koray Ağras tarafından başlanan "Pediatrik Robotik Cerrahi", Çocuk Ürolojisi ekibinin gayretli çalışmalarıyla tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz ay mesaneden böbreğe idrar geri kaçışı olan (idrar reflüsü) ve böbreklerinde çürüme tespit edilen iki çocuğa daha "Robot Yardımlı Üreteral Reimplantasyon" yapıldı.

Dr. Ağras, robotik cerrahinin sadece idrar reflüsü olan çocuklarda değil, aynı zamanda böbrek çıkımında doğuştan darlığa bağlı böbrek genişlemesi (UP darlık ve hidronefroz) olan çocuklarda, mesane büyütücü ameliyat gereken çocuklarda ve idrar kaçırma için mesane boynu ameliyatı gerektiren durumlarda da avantajlı bir yöntem olduğunu belirtti.

Muayene ve sorularınız için Merkez Çocuk Ürolojisi veya Turgut Özal Çocuk Ürolojisi Polikliniğini arayabilirsiniz.

Ayrıca Çarşamba ve Perşembe günleri Doç.Dr. Koray AĞRAS adına Turgut Özal Çocuk Ürolojisi Polikliniğinden MHRS (merkezi hastane randevu sistemi, ALO182) randevusu alınabilir.

(Merkez Çocuk Ürolojisi Polikliniği Telefon: 0312 291 25 25 / 4013)

(Turgut Özal Çocuk Ürolojisi Polikliniği Telefon: 0312 203 52 24)