14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ.

Hastanemizde Diyabet farkındalığı oluşturmak için “ 14 Kasım Dünya Diyabet Günü”etkinliği hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

. Bu kapsamda hastane içerisinde kurulmuş olan stantlarda gönüllü bireylere kan şekeri , tansiyon ve boy-kilo ölçümleri yapılmıştır. Bu ölçümlerin sonuçları değerlendirilerek hastalar bilgilendirilmiş, gerekli görülen kişiler Acil Servis, Dahiliye ve Göz Polikliniklerine yönlendirilmiştir.

Hastane çalışanları için yemekhane girişinde öğle yemeği öncesi stant kurulmuş ve kan şekeri ölçümleri yapılmıştır.

Dünya Diyabet Günü nün simgesi mavi halkayı temsil eden mavi kurdeleler hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanların yakalarına takılmış ve Diyabet ile ilgili broşürler dağıtılmıştır.

Bu etkinlik Başhekimlik ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü desteği ile; Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr.Bekir ÇAKIR, Eğitim Sorumlusu Prof. Dr.Reyhan ERSOY, Klinik Sorumlu Hemşiresi Birgül GENÇ, Diyabet Eğitim Hemşireleri Özlem KIZILOĞLU, Ayşe YILMAZ, Feride TASIM, Klinik Çalışan Hemşireleri ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiştir.