HASTANEMİZDE MANEVİ DESTEK BİRİMİ AÇILDI.

haber_logo

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “hastanelerde manevi bakım ve dini danışmanlık” hizmeti sunulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalanmasıyla bu protokol çerçevesinde Ankara’nın da içinde yer aldığı altı pilot il belirlenmiş ve Ankara’da dört pilot hastaneden biri olan hastanemiz bünyesinde manevi bakım birimi oluşturularak din görevlileri hizmet vermeye başlamıştır. Manevi Bakım Biriminde, hasta ve hasta yakınlarına dini motifleri içeren sabır, tefekkür, dua pratiği, kader anlayışı ve inancı gibi dinsel – tinsel temaların yer aldığı bilgilerle manevi olarak yardım sağlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı'mızın yaptığı ortak açıklamada herhangi bir inanç farkı gözetmeksizin, her türlü inancın sahibine bu hakkın verilmesi gerektiği belirtildi.

Proje kapsamında, Türkiye’nin çeşitli hastaneleri ve sağlık kurumlarında görev yapan uzmanlar, akademisyenler ve Diyanet yetkililerinin ortak çalışması ile Manevi Destek Birimi kurulmuştur. Manevi Destek Birimi altyapısı için Türkiye genelinde belirlenen 76 din görevlisi Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezinde verilen ve 200 saati aşan bir eğitim programı ile alanında profesyonel "Manevi Bakım Görevlileri" yetiştirilmiştir. Eğitim programında hastanelerde görev yapacak görevlilere din psikolojisi, dini ve manevi bakım, hasta ve hasta yakınlarıyla iletişim, pastoral psikoloji ve dua vaizliği gibi birçok konuda eğitimler verilmiştir.